Soft Ware Virtual Gamelan "eGamelanku"

Soft Ware Virtual Gamelan "eGamelanku"
Multimedia Pembelajaran Gamelan Jawa yang merekam suara gemelan Lokananta, Kraton Solo dan TBJT

Setujukah anda dengan Gerakan "KUCIGAWA" aku cinta gamelan jawa melalui sofeware eGAMELANKU hasil tim risert kami yang didanai oleh DP2M DIKTI 2009 s.d. 2010? Sofeware pernah ditampilkan di Taiwan Juni 2010 dan di Singapura Juli 2010?

Selasa, 05 Februari 2008

Takdirku Dadi Wong Jowo

Yen tak pikir, dadi wong jowo kuwi yo takdirku. Aku ora keno protes marang Gusti Allah, dadi yo ditompo takdir kuwi, lan yo kudu dadi wong jowo sing njawani. Filosofi jowo kuwi adi luhung, tur yo ora ketinggalan jaman. Wis to percoyo, wong jowo kuwi hebat lan mlebu golongan bangsa besar. Ciri-cirine bangsa besar kuwi nduweni sakmubarang koyo to : bahasa, huruf, musik/gending, pakaian, unggah-ungguh, bentuk omah, kabudayan, kesusastran dll.
Saiki dicocoke karo kenyataan nang jowo coba:
Basa jowo kuwi luwih lengkap dibanding bahasa Indonesia. Basa Jowo ora basa sing miskin, anangin basa sing kaya kosa kata lan makna.
Huruf jowo kuwi yo honocoroko dotosowolo podojoyonyo mogobothongo.
Gending jowo yo nduwe dewe. Ono Pelok lan Slendro. Yen sing asli kuwi sing Slendro, diketemukan jamannya Raja Sailendra. Wah yen aku krungu gending slendro, kelingan musik klasik, iso hanyut tur yo mbentuk sikap lan perilaku. Opo meneh yen ngerti artine jeneng-jeneng gending, wah jan sugih makna, misale : Asmorondrono (Lagi jatuh cinta), Mas Kumambang (Seneng tur mulyo), Megatruh (patah hati atau Sedih ditinggal mati) , Durmo (perang tanding utowo pas nesu), Pucung (gawe lucu-lucu) lan sakpnunggalane, tunggu wae mengko tak bahas wis. pokok bukak terus blog ku, ojo lali.
Pakaian jowo yo endah banget, omah jowo bentuke kas kabudayan koyo tari-tarian, wah eram banget lah. Filsafat Jowo, okeh. Mikul Duwur Mendem jero, sing biso rumongso ojo rumongso biso, golekono kuntul mabur, golekono galihe kangkung, golekono rosing bumbung wongwang lansakpanunggalane, wis mengko tak bahas yo.

7 komentar:

Soleh mengatakan...

Eco pokoke yen dadi wong jowo....adem ayem...;));))
nyuwun tepang mas....

sujud mengatakan...

wong jowo kuwi wong sing ngeti..ngerti unggah-ungguh,ngeti endi apik endik elek pokoke jan luengkaplah...

elingbalijowokuno mengatakan...

nderek langkung...pancen leres mas, tiang jawi kedah dadhos tiang jawi sing saktenane, amargi tiang jawi pancen anggadahi kekuatang engkang ageng, engkang mboten di duweni bangsa lia, nanging tiang jawi sak menika padha mboten mangertos. monggo kita bareng-bareng guri-uri kabudhayan JOWO sing sak tenane. Nuwun.
elingbalijowokuno.blogspot.com

Andikwin Trenggalek Jawa Timur mengatakan...

kudune kito dadi wong jowo kudu bangga lan bersyukur...

Jefri T. Susanto mengatakan...

wong jowo saiki ora njawani nanging malah ng-arab-i,,,
prihatin tenan,,, :(

MAS LEBDO CARITO mengatakan...

Leres mas....wong jowo ojo nganti ilang jawane?

Ifa Fernandes mengatakan...

- Fleshlight
- Alat Bantu Sex Pria
- Fleshlight Baby Pussy
- Fleshlight Pink Butt
- Fleshlight Pink Mouth
- Obat Perangsang Wanita Paling Ampuh
- Vimax Obat Pembesar Penis No 1
- Alat Bantu Sex
- Toko Alat Bantu Sex
- Alat Bantu Sex Pria
- Alat Bantu Sex Wanita
- Alat Bantu Sex
- Jual Kondom Berduri
- Kondom Antik
- Kondom Getar
- Kondom Gerigi
- Obat Kuat Pria No 1
- Tips Memilih Obat Kuat Yang Aman
- Cara Membuat Obat Perangsang Wanita
- Tips Membuat Wanita Cepat Orgasme
- Teknik Merangsang Klitoris Wanita